Werken als kraamverzorgende: goede werk en privé balans

Werken als kraamverzorgende: goede werk en privé balansGa je bij ons aan de slag als kraamverzorgende? Dan kun je werken op een manier die bij jou persoonlijk het beste past. Zo is jouw privéleven goed te combineren met het prachtige werk als kraamverzorgster. We geloven er namelijk in dat een goede balans tussen werk en privé bijdraagt aan jouw werkgeluk.

We hebben een aantal verschillende contractmogelijkheden om binnen rooster te werken. Wat past goed bij jou? Bespreek het met ons tijdens je gesprek.

4 of 8 dagen achtereen werken
Je kunt er als kraamverzorgende voor kiezen om op rooster te gaan werken met een 4-daags rooster of een 8-daags rooster. Zo weet je van tevoren wanneer je vrij bent. Je kunt je privé afspraken beter inplannen en ook opvang voor je eigen kinderen is beter te regelen.

Hoe dit werkt in de praktijk? Je werkt 4 of 8 dagen achter elkaar. Daarna ben je, afhankelijk van je contract, een bepaald aantal dagen vrij. Als je 4 dagen achter elkaar werkt, word je in één gezin altijd afgelost door een collega of jij lost een collega af.  

Duobaan
Je werkt als duo samen met een collega-kraamverzorgende uit hetzelfde team. Jullie vormen een vast ‘setje’ en regelen onderling hoe jullie de zorg verdelen. Hierdoor heb je zelf heel veel invloed op je eigen rooster. Een fijne manier van werken, voor onze klanten én voor jullie. 

3 of 4 uur per dag 
Je werkt op rooster, maximaal 3 of 4 uur per dag. Inroostering gaat in overleg (ochtend, middag of avond). 

Alleen partusassistentie en (medisch noodzakelijke) opstartzorg 
Als partusassistente ondersteun je de verloskundige bij de bevalling. Ook doe je (medisch noodzakelijke) opstartzorg in de gezinnen. Je gaat dan ’s avonds of ’s nachts naar het gezin toe als zij thuiskomen uit het ziekenhuis. Je helpt hen op weg om de eerste nacht met hun baby goed door te komen. De volgende ochtend komt een collega om de kraamzorg te starten.

Werken binnen schooltijden (basisschool)
Als je zelf een gezin met jonge kinderen hebt, kan dit voor jou een prettige optie zijn. Je werkt doordeweeks alleen binnen schooltijden. Zo kun je jouw werk als kraamverzorgende goed combineren met je eigen gezinsleven. Je werkt binnen dit profiel wel 1 a 2 weekenden in de maand. 

Volledige kraamweek
Je kunt natuurlijk ook nog steeds de volledige zorg doen bij één gezin. Dan word je niet volgens één van bovenstaande contractvormen ingedeeld. Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.